Inför jul och nyår.

Det är bara några dagar kvar på år 2017 och dessa dagar är för vissa utav våra hundar väldigt jobbiga med allt oväsen från smällare, tyvärr så nöjer sig tydligen inte alla med att endast smälla raketer på tolvslaget under nyår eller på hur smällandet faktiskt påverkar våra djur och vår miljö.

Så här har jag listat några tips på vad du kan göra för din skotträdda kompis under främst nyårs kvällen/natten;
-Res bort om det är möjligt, den absolut enklaste lösningen.

- Starta med DAP/Adaptil någon dag innan jul. Adaptil avger lugnande och avstressade dofthormoner (fermon som tiken avger från juverområdet efter valpning) som visat sig ge en trygghetskänsla hos hunden.

- Gå en långpromenad ett par timmar innan det värsta smällandet (Jag hade haft dubbelkoppel eller midjebälte om det var så att min hund var väldigt ljuskänslig). 
Eller kör ett träningspass med din hund så att hunden är lite extra trött under kvällen. Undvik områden där du vet att det smälls mycket.

- Liksom med Adaptil, börja att ge Workingdog MaxRelax till din hund redan innan jul. MaxRelax hjälper hunden att slappna av genom att medverka till en mental balans så att hunden lugnare kan värdera obehagliga och ovana situationer. MaxRelax är ett tillskott som jag just nu själv använder på en utav mina hundar dagligen för att neutralisera hormonerna som utgörs vid stress och rädsla.
(Det har ingen negativ effekt på hundens allmäntillstånd, utan främjar endast en naturlig metabolism för att kunna balansera blockering och rädsla. )

- Dra ner persiennerna i rummet där hunden befinner sig för att slippa det häftiga ljuset/blinkandet från raketerna.

- Ge hunden ett gott ben eller varför inte en mumsig kong som vart i frysen ett tag? Gör detta ett tag innan tolv-slaget för att ge hunden något annat att sysselsätta sig med och tänka på.

- Sätt på tv:n eller sätt på en redan färdiggjord spellista på tex Spotify.

- Håll dig själv lugn och ömka inte hunden för mycket. Visa att du finns där men var samtidigt tydlig med att det inte är något farligt som händer.

Åter igen, god jul och gott nytt år på er alla.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln