Examensarbete

Hej på er!
Dagen har faktiskt spenderats framför böcker och internet och ett X antal kaffekoppar har druckits under dagen. Jag håller på att arbeta med mitt examens arbete och Stress hos hundar och det är så himla lärorikt och intressant att jag ibland glömmer att anteckna, hehe. Jag läser vissa böcker för en andra och tredje gång och andra böcker har jag precis fått upp ögonen för, det här är ett väldigt intressant ämne tycker jag.
 

Självklart har jag ju pausat och vart ute på långpromenad med hundarna med förstås. Monstrerna behöver ju springa av sig extra mycket de dagar då jag inte kör hjärngympa med dem, hehe. Dock ligger varsinna kongar och degar i frysen, men de kommer att ges imorgon då jag ska sätta mig sista dagen innan påsk och jobba vidare på min examen uppsats.

I området där vi bor är vi ungefär 5 hushåll om jag räknar rätt, plus vi som bor här uppe på torpet (3 hushåll. Jag & Pontus, Pontus föräldrar och Pontus farföräldrar) och bortsätt från våra sammanlagt 6 stycken hundar så bor här i området bla  2 stycken svarta blandraser.

Någon gång ibland så händer det att vi möts på promenad här i skogen och jag blir oftast väldigt trevligt bemött utav deras matte. Det känns så underbart med folk som tar hänsyn och visar respekt för varandra, hon känns som en sådan person faktiskt.

Idag gick hon i båge upp mot skogen med sina hundar och lät mig passera på vägen någon meter nedanför, sedan stannade vi ungefär 6 meter ifrån varandra och småpratade lite, vi pratade om vädret och om hur hundar reagerar på möten. I hennes fall så tycker hund att matte gör någonting konstigt och annorlunda, varför undrar ju hund? Vad händer nu? Vad är det som är annorlunda, varför?
Ja ni förstår vad jag menar va..

Hm, Väldigt trevligt, kort samtal faktiskt.  Gjorde min dag lite trevligare.
Och genom att stå där med några meters mellanrum och prata så såg man även på våra hundar att de blev allt mer avslappnade i situationen. Vilket var skönt att se, vi kanske ska springa på varandra för att stanna och prata lite fler gånger, skrattade vi..

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln