6 saker om Maggie.

1. Maggie har 5 syskon. Två tikar och tre hanar, varav Lindsey är ett utav tikarna.
En utav hanar har dessvärre gått bort efter en olycka som skedde när ägarna var ute. Han hade kommit åt papperskorgen och en plastpåse stoppade luftvägarna.. 
 

2. Visste ni att för lite mer än 3 år sedan så var Maggie väldigt rädd för att gå i närheten utav en cykel. Hon behövde bara se en cykel ståendes så kastade hon sig så långt kopplet räckte, hon kämpade och bråkade genom att försöka bryta sig ur selen.
Långsamt och successivt så tränade vi tillsammans med bla. Pontus bort detta och nu 3 år senare så behöver jag bara ta fram dragselen och öppna ytterdörren så springer hon fram till cykeln eller kickbiken och är taggad på att dra iväg. 
 

3. Maggie älskar vatten, alltså verkligen älskar vatten. När hon var valp så brukade hon och hennes syskon jaga vattenslangen när den användes och det gör hon fortfarande.. Det spelar heller ingen roll vilken tid på året det är, Hon SKA hoppa i vattnet om hon fått syn på det och det spelar ingen roll om det är en pytteliten vattenpöl eller en stor sjö, hon ska i, det bara är så.
Så ja, ni kan ju tänka vilka dragkamper vi har vid åar och sjöar på vintern.. hehhe...

4. Maggie har hängt med mig som aktiv stallhund. Ja det är sant, under 2014 så jobbade jag i ett stall och hade med mig Maggie varje dag. Hon sprang lös runt området med de andra hundarna och sov med oss inne i stallet när vi stod och mockade boxarna. En gång fick hon en stöt från ett elstängslet till en hage och försvann, när vi gick mot huset där vi brukade äta så satt hon där på trappen och väntade på oss. Efter det har hon inte gått i närheten utav staket in till hagar. Ibland när vi kommer in på gården här hemma efter en promenad i skogen så kan hon springa före och sätta sig utanför vårt lilla stall här uppe.. När jag sedan ropar så går hon sakta, sakta tillbaka till mig.
 

5. Det har hänt att Maggie har öppnat dörren ut till hundgården
(ytterdörren från vardagsrummet går i direkt anslutning till hundgården)...
Jag går alltså ner från övervåningen och kollar läget för att jag hör hur det rycker i handtaget på dörren och när jag väl befinner mig i vardagsrummet så står dörren vidöppen och genom fönstret ser jag Maggie sitta och kissa..  Det är som att hon bara; 
"äh, jag behöver ingen människa för att gå ut och kissa. Dom är så j*vla sega ändå.."
 

6. Maggie är min bästa vandringskompis. Hon hänger med mig överallt och är alltid lika taggad och glad som mig, dessutom trivs vi båda som fisken i vattnet när vi är ute på upptäcksfärd. Att hon älskar att åka bil underlättar mycket då vi ofta åker en bit för att komma till fjällen eller andra drömliknande resemål.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-