Hej hörni!

De senaste två veckorna har vart så himla proppfulla med kursavslut i valp och grundlydnaden, examens plugg och barmarks träning så jag har knappt haft tid över att sitta och surfa på internet.

Men i helgen smäller det alltså, på lördag gör jag mitt examens prov och redovisar mitt slutarbete som handlar om stress hos hund. Jag kommer förmodligen att dela lite utav mitt slutarbete här i bloggen i ett senare stadie.

Jag är otroligt peppad på att få denna examen överstökad med, inte för att jag inte vill sitta och lyssna på riktigt intressant fakta var tredje helg eller göra mina veckouppgifter, jag är helt enkelt bara redo för att kunna ta detta med hundträneri vidare till nästa steg. I januari nästa år börjar jag förmodligen studera till hundpsykolog om ingenting annat kommer i vägen innan dess och fram till det så kommer jag att hålla kurser, utbilda mig inom olika hundtränings grenar (bla till draghundsinstruktör) och planera inför mitt framtida hunddagis som jag har som mål att öppna till nästa sommar.

Men innan jag ens börjar med någon utav mina planer för framtiden så tar jag semester från plugget. Mja, iallafall denna form utav plugg. Jag kommer i slutet utav maj att åka på en två veckors intensivkurs i dalarna och förhoppningsvis så kommer jag hem med ett körkort i handen. Sedan så har vi ju hela sommaren också - 

I slutet utav juni så kommer jag och Maggie att göra någonting som vi aldrig tidigare gjort, vi ska åka till jämtland för att vandra 3-5 dagar kring vålådalen och gåsen HELT själva bara jag och Mags.
I juli så är planerna att ha en tjej helg här med några favoriter jag lärde känna i Spanien, det blir att åka till Barca i 4 dagar tillsammans med Jasmine och slutligen åka till Skåne och Köpenhamn några dagar med min mamma och mina syskon.
Augusti bjuder på mer vandring i jämtland och jag och Pontus kommer även att avsluta månaden med en tripp till Norge för att hika till bla. trolltunga men även massa andra fantastiska platser.
Jag avslutar dock inte min sommar semester riiiktigt här, första veckan i September så åker nämligen jag och min bror till Irland i fem dagar. Vi gör resan ihop som en present till varandra då vi fyller 20 och 25 år i höst.

Sedan är det back to buissnes helt enkelt, kurser och utbildningar för mig börjar rulla igång i mitten utav Oktober igen.

Vad har ni för roliga sommarplaner hittils? 

Läs hela inlägget »

Hej hopp!
De senaste dagarna har vi haft så hiimla fint väder utomhus, solen skiner, fåglarna kvittrar och under sista kvällsrundan är et fortfarande ljust utomhus. Hur underbart är inte det ? 

Imorse körde jag lite drag med Maggie och som ni ser i videon kände hon sig inte helt bekväm och jag tror att det beror på att linan vi använder idag är kortare än den vi brukar använda samt. att denna sele är lite stor, om man kollar noga på denna dåliga kvalitetsfilm så kan man se att selen faktiskt glappar lite mellan nacke och rygg. 
Så det blir helt enkelt att byta tillbaka till gamla selen igen och när det kommer till linan så hoppas jag att det bara är en vanesak, annars blir det att byta den med. Linor har vi himla mycket av trotts att jag bara har en hund som jag drar med hehe.

Läs hela inlägget »

43

41

47

60

57