Jag har års erfarenhet ifrån att jobba på hunddagis. Jag har även till och från under åren 2014-2016 bott och arbetat i Spanien på ett hundshelter med hemlösa hundar.

Jag bor nu i ett hus på landet strax utanför Stockholm tillsammans med min sambo och mina två blandrastikar; Maggie & Lindsey.

Jag finner stort intresse i att konstant lära mig nya saker om hunden. Hundens beteende och orsaker till stress och liknande faktorer är någonting som jag finner lite extra intressant.

Tillsammans med Maggie så har jag tränat i främst barmarksdrag i ungefär 2 år.  Vi har mött många och stora hinder på vägen men lyckats ta oss över dem tillsammans. 
Jag tror att känslan när vi är ute och drar är delad, vi har kul och älskar att göra detta tillsammans. 

Förutom hundar och draghundsporten, så  är även naturen någonting som håller mig väldigt varmt om hjärtat. Att spendera tid i skogen och i fjället är bland det bästa som finns, speciellt med sällskap av hundarna.

Jag har Maggie att tacka för att jag kommit in på detta spår och jag har även henne att tacka för att jag är den jag är idag. Maggie flyttade till min när hon var strax under året och  hon kom till mig som väldigt osäker och understimulerad och hon hade mycket svårigheter i vardagen och är vad vi kallar för en reaktiv hund.
 

Maggie är nu 4år gammal och har utvecklats enormt mycket under våra år tillsammans och hon har även hjälp mig att förstå en hel del om djuret hund, dess språk och dess beteenden och därför har även mitt intresse i just detta vuxit massor under mina år med Maggie. Hon har nog lärt mig mer än vad jag lärt henne.

Jag och Maggie tränar dagligen med klicker, det kan vara allt från vardagstricks och kontaktövningar ute på tomten eller hemma i vardagsrummet till skvalleträning och koppelgående på lång promenaden, men vår främsta fokus ligger på draget.
Tre-fyra gånger i veckan kör vi barmarksträning med kickbiken (Skidor/Spark på vintern) .
 

Lindsey är en väldigt osäker hund och därför ligger vår främsta fokus i att dagligen träna på olika situationer som har med passivitet att göra. Hon är smart och hon är duktig, men tyvärr är tilliten för nya människor knappt. Man märker tyvärr väldigt tydligt att hon inte haft det så lätt i det tidiga livet och hon stressar lätt upp sig i nya ting, men jag ser hur hon utvecklas framåt efter varje dag som går. Hon är speciell den här tjejen, väldigt speciell. 

Jag har även en privat instagram där jag publicerar mina naturfotografier och dokumenterar resor och annat roligt i vardagen, där heter jag:
ally.bergman

226

GRUNDUTBILDNINGAR.
Djurvård. Säbyholm 2009-2012.

Hundskötare/dagisföreståndare. Sunderby 2015-2016.
Hundinstruktör. Hundens Utbildningsakademi 2017-2018.
Rally-mix instruktör. Hundens Utbildningsakademi 2017.
Klicker instruktör (Utbildas sommaren 2018)


KORTARE UTBILDNINGAR.
Musherskola. Hundsteg 2017. (Fyradagars utbildning)
Djurhållning. Kolmården 2012. (Fyradagars utbildning.)

ÖVRIGT (Föredrag, workshops mm).

Hundens språk och tankar -  Per Jensen, Professor i Etologi
Hundens psykologi - Anders Hallgren, Hundpsykolog.